JML KLIENTU DATU AIZSARDZĪBAS POLITIKA

Politika attiecas uz klientiem, kas ir gan fiziskas, gan juridiskas personas

 JML pievērš lielu vērību datu aizsardzībai, apstrādājot savu klientu datus. Jūsu datu apstrāde ir nepieciešama, lai mēs varētu sniegt savus pakalpojumus, un zemāk Jūs varat iepazīties ar mūsu Datu aizsardzības politiku. Šīs politikas mērķis ir sniegt Jums priekšstatu par Jūsu datu apstrādi JML.

Kādus personas datus JML pieprasa, glabā un apstrādā?

JML ir nekustamā īpašuma attīstītājs (turpmāk tekstā – “attīstītājs”). JML uzņēmums, ar kuru Jūs sadarbojaties, ir datu pārzinis attiecībā uz tiem personas datiem, kas tiek saņemti no Jums un apstrādāti sakarā ar Pakalpojumu sniegšanu Jums.

Mūsu sadarbības laikā mēs apstrādāsim dažādus informācijas veidus, ieskaitot personas datus, kurus Jūs mums atklājāt, piemēram, tādu ar pieprasījumu saistīto informāciju kā Jūsu vārds, uzvārds, tālruņa numurs, pasta vai e-pasta adrese. Mēs iesakām neatklāt mums tādus sensitīvus personas datus kā informācija par rasi un etnisko izcelsmi, reliģisko piederību, saistību ar arodbiedrībām, seksuālo orientāciju, veselības stāvokli utml..

JML var arī saņemt Jūsu personas datus no citiem datu pārziņiem, lai JML varētu sniegt pakalpojumus vai cita veida atbalstu Jums kā konkrētā pakalpojuma saņēmējam.

JML apstrādā Jūsu personas datus saskaņā ar piemērojamo normatīvo aktu prasībām. Lūdzu, ņemiet vērā, ka personas datu apstrādes juridiskais pamats var būt piekrišana, līgums, juridiskais pienākums, leģitīma interese u.c.. Par leģitīmo interesi var tikt uzskatīta personas datu apstrāde JML iekšējiem mērķiem, piemēram, saistībā ar pakalpojumu sniegšanu un mārketingu.

Gadījumā, ja īpašos apstākļos Jūs iesniedzat JML sensitīvus personas datus, JML pienākums ir apstrādāt šādus datus saskaņā ar normatīvo aktu prasībām, piemēram, prasību sākumā saņemt Jūsu izteikto piekrišanu.

 

Kāpēc JML ir nepieciešami Jūsu personas dati?

Jūsu personas dati tiek apstrādāti, lai apstrādātu Jūsu pieprasījumus. JML var apstrādāt Jūsu personas datus, ja tāds pienākums noteikts normatīvajos aktos, ieskaitot normatīvos aktus par datu aizsardzību.   

 

Cik ilgi JML glabā Jūsu personas datus?

Jūsu personas dati tiek apstrādāti tik ilgi, cik tas ir nepieciešams iepriekš minēto mērķu sasniegšanai un saskaņā ar normatīvo aktu prasībām.  

 

 

Kam Jūsu personas dati tiek nodoti?

Jūsu personas dati var tikt nodoti noteiktiem pakalpojumu sniedzējiem, gadījumā ja ar Jums tiek slēgts līgums. Jebkuras JML izmantotās trešās puses pienākums ir apstrādāt Jūsu personas datus saskaņā ar normatīvo aktu prasībām.

JML var nodot Jūsu personas datus tādām trešajām pusēm – pakalpojumu sniedzējiem kā, piemēram, notārs, jurists, lai varētu sniegt Jums Pakalpojumus.

Noteiktos apstākļos un saskaņā ar normatīvo aktu prasībām mums ir jāatklāj dati valsts iestādēm. Mēs varam atklāt Jūsu personas datus arī ar mērķi nodibināt, izpildīt vai aizsargāt mūsu tiesības.

JML uzņēmuma reorganizācijas, pilnīgas vai daļējas pārdošanas gadījumā datu atklāšana, ja tāda vispār notiks, noritēs saskaņā ar normatīvo aktu prasībām, kas attiecas uz šādu atklāšanu.

 

Kā JML aizsargā Jūsu tiesības?  

Jebkura piekrišana datu apstrādei, ko Jūs iesniedzāt, var tikt atsaukta jebkurā laikā, sazinoties ar mums.

Jums arī ir tiesības piekļūt Jūsu personas datiem, ko mēs apstrādājam, ar dažiem likumā atļautiem izņēmumiem. Jūs varat arī iebilst Jūsu personas datu savākšanai, glabāšanai un apstrādei, kā arī Jums ir tiesības pieprasīt, lai Jūsu personas datu apstrāde tiktu ierobežota, dati laboti vai noteiktos gadījumos izdzēsti.

[Noteiktos gadījumos Jūs varat arī pieprasīt no mums Jūsu personas datu pārskatu strukturētā un vispārēji zināmā formātā, ko iespējams apstrādāt ar datoru, kā arī pieprasīt šo datu nodošanu citam datu pārzinim.]

Jebkurā brīdī Jūs varat iebilst pret Jūsu personas datu apstrādi tiešā mārketinga vajadzībām.

 

JML kontaktinformācija

Gadījumā ja Jums rodas jebkādi jautājumi sakarā ar datu aizsardzību, vai arī Jūs vēlaties izmantot savas tiesības attiecībā uz Jūsu personas datiem, lūdzu, sazinieties ar mums, rakstot Jānim Saknītim uz e-pastu info@jml.lv vai zvanot pa tālruni +371 26445639.

Sūdzības

Gadījumā, ja Jums rodas sūdzības par Jūsu personas datu apstrādi, Jūs varat sazināties ar mums, izmantojot iepriekš norādīto kontaktinformāciju. Jūs varat arī vērsties vietējā datu aizsardzības iestādē.